Nederlanders verliezen tijd in eerste bergrit Ronde van Spanje

H.Vviv

De eerste bergrit in de Vuelta a España hebben de Nederlandse klassementsrijders tijd verloren. Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk verloren beiden 1.14 op Vicenzo Nibali, terwijl Wout Poels 1.39 moest toegeven op de Italiaan.

"Ik had last van kramp", zei Kelderman na afloop van de etappe. "Het is voor mij een vraagteken waarom ik daar mee te kampen had omdat ik genoeg gedronken heb. De laatste dagen was de vorm goed. Dit is wel een tegenvaller."

Kruijswijk gaf aan dat hij sinds de start van de Ronde van Spanje last heeft van een verkoudheid en keelpijn. "Dat speelde vandaag weer enigszins op. Vandaag moest je al helemaal in orde zijn in deze lastige rit in de hitte", gaf de kopman van LottoNL-Jumbo aan. "De hele rit voelde ik me gewoon nog niet fit genoeg. Op de laatste klim kwam ik simpelweg te kort. Ik hoop dat ik snel van die verkoudheid af ben en dan langzaamaan de vorm weer terug krijg."

Ook Wout Poels, tweede man bij team Sky achter Chris Froome, moest tijd toegeven op zijn kopman. "Op het moment dat mijn ploegmaat Gianni Moscon op de Cornella doortrok, blies ik mezelf op. Ik moet zeggen dat het wel een heel lastige klim was. Het is al eens vaker voor gekomen dat ik in het begin van de ronde, wanneer er voor het eerst echt doorgetrokken wordt, moeite heb met de tempoversnellingen. Meestal word ik gedurende de ronde altijd beter. Het verlies nu is niet aangenaam, maar ook niet dramatisch. Er komen hier nog genoeg bergen."