Eén van de drie gemengde badmintonduo's door op WK

heywoodu

Op de eerste dag van het wereldkampioenschap badminton in Glasgow zijn gelijk alle drie Nederlandse duo's in het gemengd dubbelspel in actie gekomen.

Voor Jacco Arends en Selena Piek begon het toernooi prima. Het duo stond tegenover de jonge Fransen Jordan Corvee en Anne Tran, die over aanzienlijk minder ervaring beschikken. Dat was wel te merken en Arends en Piek pakten zonder zich overmatig in te spannen de eerste game. De tweede game was spannender, maar ook daarin was het Nederlandse duo de beste: 21-12, 21-18.

Arends en Piek spelen in de tweede ronde tegen zware tegenstanders uit China: tweevoudig olympisch kampioen Zhang Nan met zijn pas 20-jarige partner Li Yinhui. WK-ervaring heeft zij nog niet, maar met Zhang won ze al wel drie grote toernooien in het afgelopen jaar.

Jelle Maas en Imke van der Aar dolven in de eerste ronde het onderspit tegen Chang Ko-chi en Chang Hsin-tien uit Taiwan. De eerste twee games waren zeer spannend, daarna was het Nederlandse verzet compleet gebroken: 21-23, 25-23, 8-21.

Robin Tabeling en Cheryl Seinen stonden tegenover het 20-jarige duo Ben Lane en Jessica Pugh uit Engeland. Tabeling en Seinen wonnen de eerste game, maar gingen daarna toch ten onder: 21-14, 16-21, 14-21.