Beachvolleybalvrouwen uitgeschakeld op EK

H.Vviv

Op de EK beachvolleybal in het Letse Jurmala zijn de Nederlandse dames uitgeschakeld. Annemieke Driessen/Ilke Meertens werden in de tussenronde uitgeschakeld. Madelein Meppelink/Sophie van Gestel en Joy Stubbe/Jolien Sinnema werden in de achtste finales uitgeschakeld.

Sinnema en Stubbe verloren met 20-22, 15-21 van het Duitse duo Laura Ludwig en Kira Walkenhorst. Het Nederlands duo bood goed tegenstand tegen de olympisch kampioen, wereldkampioen en Europees kampioen, maar kwamen in de slotfase van beide sets net te kort.

Meppelink/van Gestel verloren ook van een Duits duo. Laboureur/Sude wonnen in twee sets (21-12, 21-17) van het Nederlands koppel. In de eerste set liepen de Duitse dames al snel uit naar een 9-3 voorsprong en zou die voorsprong vasthouden. In de tweede set ging het lang gelijk op, maar na de technische time-out liep Laboureur/Sude langzaam weg bij het Nederlands team.

Driessen en Meertens hadden in de eerste set niks in te brengen tegen het Poolse koppel Kolosinska/Gruszczynska, die werd verloren met 21-6. In de tweede set ging het lang gelijk op, maar de Poolse dames zouden uiteindelijk de tweede set met 21-17 winnen.