Hordeloopsters willen van afstand ruilen

heywoodu

Hordeloopsters Kendra Harrison en Kori Carter gaan komend jaar mogelijk van afstand ruilen. De Amerikaanse trainingsgenotes behoren tot de absolute wereldtop op respectievelijk de 100 en 400 meter horden, maar willen kijken of het andersom ook succes op kan leveren.

Harrison staat bepaald niet bekend als iemand die geweldig presteert onder druk: op het WK van 2015 kwam ze de halve finales niet door, vorig jaar plaatste ze zich met plek vier op de trials niet voor de Olympische Spelen - waarna ze het stokoude wereldrecord verbrak in een andere wedstrijd - en eerder deze maand kwam de Amerikaanse niet verder dan een magere vierde plek op het WK.

Carter doet het toch wel beter als het moet, zij werd in Londen de wereldkampioene op de 400 meter horden. "We willen geschiedenis schrijven in de atletiek", vertelt Harrison. "We weten dat we meer dan één onderdeel aan moeten kunnen en dat geeft ons de kans om iets nieuws te bereiken. We weten dat we op onze afstanden kunnen domineren, nu willen we zien of we dat op een andere afstand ook kunnen."

De persoonlijke records van de dames doen vermoeden dat aansluiting bij de wereldtop op de 'omgekeerde' afstand verre van onmogelijk is. Carter snelde in 2013 tijdens wedstrijden in het collegecircuit al naar 12,76 seconden, absoluut een WK-waardige tijd. Harrison deed het in 2015 naar verhouding zelfs nog beter op de 400 meter: met 54,06 zou ze onlangs op het WK vierde zijn geworden.