Keizer: "Enige verantwoordelijke ben ik"

Redactie

Marcel Keizer stak na de thuisnederlaag van Ajax tegen Rosenborg de hand in eigen boezem. De hoofdtrainer houdt vertrouwen in een goede afloop. Door de 0-1 in Amsterdam is de groepsfase van de Europa League voor Ajax echter ver weg.

"We hadden mogelijkheden op de 1-0, maar dan moet je ze ook afmaken", reageerde Keizer na afloop voor de camera van Ziggo Sport. Rosenborg maakte in het laatste kwartier de enige treffer. "Niet elke kans kan raak zijn, maar van de vier of vijf moet er wel één in zitten. Dan krijg je een andere wedstrijd met mogelijk ook een andere uitslag", aldus Keizer.

Bij de Amsterdammers ontbrak Davinson Sánchez opnieuw, omdat hij binnen enkele dagen waarschijnlijk vertrekt. Keizer beseft dat zijn selectie mede door die transfer van Sánchez nieuwe impulsen nodig heeft. "Jij denkt dat we niets doen? Natuurlijk wordt er wat geprobeerd. Ik heb er vertrouwen in dat het nog binnen twee weken lukt. En een trainer bij Ajax moet winnen, dat hadden we vandaag gewoon moeten doen. De enige verantwoordelijke ben ik."