Real Madrid hofleverancier op FIFA-shortlist

Redactie

Wereldvoetbalbond FIFA heeft een lijst gepubliceerd van 24 spelers die kans maken op de prijs voor beste speler van 2017.

Real Madrid heeft zeven kanshebbers en Cristiano Ronaldo geldt als grote favoriet om de award in de wacht te slepen. De andere genomineerden van de Koninklijke zijn Daniel Carvajal, Luka Modric, Marcelo, Sergio Ramos, Toni Kroos en doelman Keylor Navas.

Op de shortlist staan vier namen van Barcelona, namelijk Andrés Iniesta, Lionel Messi, Luis Suárez en de onlangs vertrokken Neymar. De Premier League is vertegenwoordigd met Eden Hazard, N'Golo Kanté (beiden Chelsea), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Zlatan Ibrahimovic (Manchester United) en Alexis Sánchez (Arsenal).

Uit de Bundesliga is het Bayern München-drietal Robert Lewandowski, Manuel Neuer en Arturo Vidal genomineerd, net als Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund). Van Juventus zijn Gianluigi Buffon, Paulo Dybala en Leonardo Bonucci (inmiddels AC Milan) kanshebber en het lijstje wordt compleet gemaakt door Antoine Griezmann (Atlético Madrid).