Liverpool met één been in Champions League

Redactie

Hoffenheim is er niet in geslaagd om het Liverpool moeilijk te maken in de heenwedstrijd van de playoffs in de Champions League.

In eerste instantie leek Liverpool de kat uit de boom te kijken. De ploeg van trainer Jurgen Klopp liet Hoffenheim opstomen en de Duitsers creëerden een aantal gevaarlijke kansen. Het was wachten op een goal, maar die kwam er niet.

Penalty

De grootste kans in het begin van de wedstrijd kwam voor Andrej Kramaric. De aanvaller mocht namelijk aanleggen vanaf elf meter. Kramaric nam een zwakke strafschop die door Liverpool-doelman Simon Mignolet werd gekeerd.

Aan de andere kant sloeg Lverpool in de 35ste minuut toe via Trent Alexander-Arnold. De jonge verdediger trof vanuit een vrije trap doel voor Liverpool, waarna de Reds het heft in handen namen. Alexander-Arnold ging iets later een goede combinatie met Mohamed Salah aan, maar hij miste het doel.

Uth

Liverpool nam in de tweede helft meer initiatief. Toen Hoffenheim het tempo verhoogde, werd de spanning voor de gelijkmaker groter. Kort nadat oud-Heerenveen-spits Mark Uth binnen de lijnen kwam voor Hoffenheim, verdubbelde Liverpool de score via een eigen goal van invaller Harvard Nordtveit.

Uth maakte in de 87ste minuut de aansluitingstreffer voor Hoffenheim. De Duitsers staan er daardoor beter voor, maar Liverpool blijft met één been in de Champions League staan.