Flier stopt na een jaar alweer met beachvolleybal

H.Vviv

Manon Flier heeft al na een jaar een punt gezet achter haar loopbaan als beachvolleybalster. De 430-voudig zaalinternational kreeg steeds meer fysieke klachten en kon haar sport moeilijk combineren met haar gezinsleven.

"Ik heb genoten van de sport beachvolleybal en ik denk ook dat er duidelijk sprake was van sportieve progressie", laat Flier weten. "Dat ik stop, heeft te maken met meerdere factoren. Ik heb dit seizoen vaak last gehad van mijn rug, wat ook andere fysieke klachten tot gevolg had."

"Daarnaast is het zwaar gebleken om het gezinsleven te combineren met het vele reizen als beachvolleybalster. Door een combinatie van deze factoren ben ik tot het besluit gekomen om te stoppen.''

Marleen van Iersel gaat op zoek naar een nieuwe partner. "Ik vind het heel jammer dat Manon deze beslissing heeft genomen. Wat mij betreft was er nog veel meer te halen uit onze samenwerking. Mijn partner en ik verwachten eind augustus ons eerste kindje, en daar focus ik mij nu op," aldus Van Iersel. "Daarna zal ik in overleg met de bondscoaches Richard de Kogel en Angie Akers op zoek gaan naar een nieuwe teamgenoot."

(Foto: Pro Shots)