Bijlow: "Dit is mijn club"

Redactie

Justin Bijlow maakte zondag tegen FC Twente zijn debuut voor Feyenoord. Zijn eerste minuten smaken naar meer. "Er hoeft maar iets te gebeuren.."

De 19-jarige Bijlow begon het seizoen als derde doelman van Feyenoord en stond op de nominatie om verhuurd te worden. Hij wilde blijven en dat loonde zich al in de eerste speelronde van het Eredivisie-seizoen: door blessures bij Kenneth Vermeer en Brad Jones begon hij onder de lat.

Bijlow kreeg zondagochtend een paar uur voor de wedstrijd te horen dat hij zou beginnen. "Ik moet sorry zeggen tegen mijn familie, maar het leek mij beter om ze niet op de hoogte te brengen dat ik zou spelen", zegt hij lachend tegen Algemeen Dagblad . "Dan was het natuurlijk als een lopend vuurtje gegaan."

Het keeperstalent is blij dat hij ervoor heeft gekozen in De Kuip te blijven. "Dit is mijn club", aldus Bijlow die alle wedstrijden van Feyenoord bezocht, toen hij er nog in de jeugd speelde. "Toen we vorig seizoen de landstitel pakten, ben ik met de kampioensschaal naar dat vak gerend. Geweldig. Toen wist ik al dat ik niet ergens anders op huurbasis wilde spelen. Ik wil zo graag hier onder de lat staan."

Bijlow kan niet wachten zijn Eredivisie-debuut een goed vervolg te geven. "Mijn club speelt straks Champions League. Dat moet ik toch meemaken? Er hoeft maar iets te gebeuren en je staat in zo'n wedstrijd onder de lat."

Bijlow: "Dit is mijn club" (Pro Shots / Joep Leenen)
Bijlow: "Dit is mijn club" (Pro Shots / Joep Leenen)