Thomas wint met PGA Championship eerste major

H.Vviv

De 99ste editie van het US PGA Championship op Quail Hollow Club is gewonnen door Justin Thomas, het vierde en laatste majortoernooi van het seizoen. 

De 24-jarige Amerikaanse golfer begon de slotdag met twee slagen achterstand op koploper en landgenoot Kevin Kisner. Thomas begon slecht aan de dag met bogeys op de eerste drie holes, maar vanaf de zevende hole maakte Thomas vier birdies in zes zeven holes. Thomas eindigde zijn ronde op 68 slagen, dat zijn er drie onder par.

In de de eindstand had Thomas, de nummer 14 van de wereld, twee slagen voorsprong op een drietal: de Italiaan Francesco Molinari, de Amerikaan Patrick Reed en de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen.

De Amerikaan Kevin Kisner, die na dag twee aan de leiding stond, kwam na een ronde van 74 slagen uit op de gedeelde zevende plaats.

"Majors blijven altijd op je naam staan", aldus Thomas na zijn eerste majortitel. "Hopelijk win ik er nog een paar, heel veel eigenlijk, maar je moet met één beginnen. Als kind wil je alle Majors winnen, maar het PGA Championship heeft een apart plek bij mij. Het was een geweldige dag. Een onvergetelijke ervaring."