Weer kanker voor marathonloopster Burla

heywoodu

Marathonloopster Serena Burla heeft opnieuw te horen gekregen dat ze kanker heeft. Ruim zeven jaar geleden werd de Amerikaanse daar voor het eerst door getroffen: ze had een kwaadaardige tumor in haar been, die een van de spieren in haar hamstring 'verving'. 

De tumor werd destijds weggehaald en men vroeg zich af of Burla ooit weer normaal kon lopen, laat staan sporten. Dat ging alleszins goed, want nog in hetzelfde jaar eindigde ze als vierde in de marathon van New York. Vier jaar later volgde een vierde plek in Boston, vorig jaar zegevierde Burla in Chicago.

Afgelopen week liep de 35-jarige Amerikaanse op het wereldkampioenschap atletiek in Londen de marathon in 2:29.32 uur, waarmee ze de elfde plek pakte. Het slechte nieuws is echter dat de kanker terug is. "Een paar weken geleden merkte Serena dat er een bultje op haar been zat, op de plek waar zeven jaar geleden de tumor werd verwijderd. Twee dagen geleden werd in het ziekenhuis in New York de diagnose bevestigd", aldus een statement van haar manager, die eraan toevoegt dat Burla snel met de behandeling zal beginnen.