Geen nummer 1-positie Nadal na nederlaag

H.Vviv

Rafael Nadal heeft in de derde ronde van het masterstoernooi in Montreal een nederlaag geleden. De Spanjaard ging in drie sets onderuit tegen de 18-jarige Canadees Denis Shapovalov: 6-3, 4-6, 6-7 (4).

Door het verlies verspeelde Nadal de kans deze week de nummer een van de wereldranglijst te worden. Daarvoor had hij de halve finale moeten bereiken.

Nadal had geen duidelijke uitleg voor zijn nederlaag. "Ik speelde vreselijk slecht, hij enorm goed. Desondanks mag ik het gewoon niet laten afweten op zo'n belangrijk moment tegen iemand die veel lager op de wereldranglijst staat dan ik. Het enige dat ik nu kan doen is hem feliciteren. En vervolgens proberen volgende week beter te presteren.''

Roger Federer wist de kwartfinales in Montreal wel te bereiken. De 36-jarige Zwitser was in drie sets te sterk voor de 35-jarige David Ferrer: 4-6, 6-4, 6-2.

Net zoals Federer staat ook Robin Haase in de kwartfinale. De Nederlander neemt het voor een plek in de halve finales op tegen de Argentijn Diego Schwartzman.