Noor Warholm maakt het waar met WK-goud op horden

heywoodu

Op het wereldkampioenschap atletiek in Londen heeft Karsten Warholm zich gekroond tot de nieuwe wereldkampioen op de 400 meter horden.

De 21-jarige Noor was jarenlang een van de grootste meerkamptalenten ter wereld, inclusief de wereldtitel bij de jeugd op de achtkamp in 2013. Opvallend genoeg bleek hij juist nog meer talent te hebben voor een van de onderdelen die niet op het meerkamplijstje staan, de 400 meter horden.

Warholm begon zich daar vorig jaar definitief volledig op te richten en op de Olympische Spelen haalde hij de halve finales. Dit jaar kende hij zijn grote doorbraak en na onder meer twee Diamond League-zeges behoorde Warholm tot de grootste kanshebbers op misschien zelfs wel het goud.

Dat bleek in de finale: de Noor startte uitstekend, hield het ritme geweldig vast en zag een poging van olympisch kampioen Kerron Clement in de slotmeters stranden. Met een gezien de zeiknatte omstandigheden prima tijd van 48,35 seconden was er goud voor Warholm, voor de Turk Yasmani Copello (48,49). Clement moest met 48,52 genoegen nemen met het brons.