Robben op de weg terug bij Bayern

Redactie

Arjen Robben kan mogelijk zaterdag minuten maken in de DFB Pokal. De Nederlandse aanvaller hervatte woensdag de groepstraining.

Dat schrijft Kicker woensdag. Robben maakte de voorbereiding van Bayern nauwelijks mee en ontbrak vorige week in de Super Cup tegen Borussia Dortmund, maar volgens het Duitse medium kan de 33-jarige aanvaller zaterdag tegen Chemnitzer FC, actief op het derde niveau, in actie komen.

Goed nieuws voor Bayern én bondscoach Dick Advocaat. Als Robben in de beker minuten kan maken en er ook bij is als Bayern over een week tegen Bayer Leverkusen het seizoen begint, is de 92-voudig international mogelijk ook op 31 augustus inzetbaar in de kwalificatie-interland tegen Frankrijk.

Robben liep de spierblessure op tijdens zijn vakantie op de tennisbaan. Trainer Carlo Ancelotti liet weten zich geen enkele zorgen te maken over de kwetsuur. Bayern heeft te kampen met meerdere blessures. Keeper Manuel Neuer, verdedigers Juan Bernat, David Alaba en Jérôme Boateng en de middenvelders Thiago Alcantâra en James Rodríguez waren woensdag allemaal niet op de groepstraining.