Schippers naar WK-finale 100 meter, Ta Lou en Thompson razendsnel

heywoodu

Dafne Schippers heeft zich op het wereldkampioenschap atletiek in Londen geplaatst voor de finale van de 100 meter, de afstand waarop ze twee jaar geleden WK-zilver pakte.

Schippers kende een prima start, maar na een meter of zeventig werd duidelijk dat ze nog niet opgewassen was tegen de favoriete in haar halve finale, Marie-Josée Ta Lou. De Ivoriaanse snelde naar een bijzonder rappe tijd van 10,87 seconden, de gedeeld zevende tijd van het jaar. Schippers kwam als tweede over de streep in 10,98 en is daarmee ook geplaatst voor de WK-finale, die om 22.50 uur gelopen wordt.

De snelste tijd kwam op naam van de Jamaicaanse Elaine Thompson. De regerend wereld- en olympisch kampioene snelde met ogenschijnlijk speels gemak naar 10,84. De grootste stunt kwam op naam van Rosangela Santos: de Braziliaanse begon met een persoonlijk record van 11,04, maar verpletterde dat door een geweldige 10,91 te lopen. 

De finale wordt naast Schippers, Ta Lou, Thompson en Santos gecompleteerd door de Amerikaanse Torie Bowie (10,91), de Ivoriaanse Murielle Ahouré (10,99) en het duo uit Trinidad & Tobago, Michelle-Lee Ahye (11,04) en Kelly-Ann Baptiste (11,07).