Thiam op koers voor goud, Vetter mag hopen

Mexicanobakker

Tijdens de zevenkamp op het WK atletiek ziet het er nog altijd niet slecht voor de Nederlandse dames: Anouk Vetter heeft nog altijd podiumkansen met een sprong van 6.32 bij het verspringen en ook Nadine Visser lijkt op weg naar een mooi resultaat met 6.30. Beide dames deden dit in de laatste sprong, na een moeilijke competitie.

Nafi Thiam besliste de strijd om het goud vrijwel zeker met een sprong van 6.57, haar concurrente Caro Schafer kwam niet verder dan 6.20 en heeft zo echt geen kans meer om dichterbij te komen, normaal gesproken. Thiam zal zelf een enorme fout moeten begaan om niet te winnen. Vetter moet erg uitkijken voor Yorgelis Rodriguez en ook Katharina Johnson-Thompson. De Cubaanse Rodriguez staat iets hoger in de rangschikking en de Britse Johnson-Thompson, die na Thiam de beste sprong had met 6.56 staat veel hoger, maar zij zijn allebei minder vaardig met de speer. Vetter zal wel een goede 800 meter nodig hebben, dat is vaak de achilleshiel voor de Nederlandse.

Claudia Salman-Rath had ook nog kansen op de bronzen plek, maar daarvoor was eigenlijk een sprong van bijna 7 meter vereist. Dit lukte haar niet en zo ziet ze haar kansen langzaam verdwijnen. Nadine Broersen heeft het nog altijd lastig en kwam niet verder dan 5.90