Halo 5 na twee jaar nog altijd goed ondersteund

Wouter (2dope)

Twee jaar na de release ontvangt Xbox One-game Halo 5: Guardians nog altijd regelmatig updates. Ondanks dat er geen complete uitbreidingen meer worden toegevoegd, is gamestudio 343 Industries verre van klaar met Halo 5.

In de laatste blogpost geeft 343 aan dat het nog lang niet gedaan is met de ondersteuning voor de laatste Halo-titel. Momenteel werkt de studio aan een 4K-update voor de Xbox One X die over drie maanden uitkomt. Daarnaast werkt het nog aan een aantal geheimzinnige nieuwe dingen die Halo-spelers in de nabije toekomst kunnen verwachten.

"De lijst van dingen die we graag willen toevoegen aan Halo 5 lijkt eindeloos. De realiteit is dat veel van die dingen in een soort Limbo verdwijnen totdat er een totdat er een noodzaak is om een patch goed te keuren of totdat er een groter initiatief zich aandient, zoals de launch van een nieuwe console. Toen bekend werd dat we aan de slag moesten voor een One X patch, gingen we als studio nadenken over wat nog meer leuk en/of logisch zou zijn om bij die patch in te drukken".

Voor een compleet overzicht van de toekomstplannen kun je het beste de blogpost zelf even bekijken. Halo 5 kwam in oktober van 2015 uit en kreeg van ons een acht, met veel lof voor de verfijnde controls en de Warzone-modus, maar ook met enkele teleurstellingen zoals het ontbreken van lokale co-op en de wat korte campaign.