FC Utrecht ten koste van Lech Poznan verder in EL

Redactie

FC Utrecht mag zich opmaken voor de play-offs van de Europa League. Een 2-2 gelijkspel was genoeg voor de ploeg van Erik ten Hag.

Het eerste duel tussen Lech Poznan en FC Utrecht eindigde in Nederland in een 0-0 gelijkspel. Hierdoor wist de ploeg van Erik ten Hag dat het bij een doelpunt direct een tik uit kon delen aan de Polen. Die treffer kwam er al snel toen Gyrano Kerk de club al vroeg op voorsprong wist te zetten. De ploeg schoot uit de startblokken en kwam binnen een minuut op voorsprong. Na een goede voorzet kopte Kerk heerlijk raak.

Na de openingstreffer bleef Utrecht gemakkelijk overeind. Lech Poznan hield het tempo erg laag waardoor de bezoekers amper in moeilijkheden kwamen en zelf ook aan aanvallen mocht denken. Toch kwam de thuisploeg na iets minder dan een halfuur spelen op gelijke hoogte. Na een arbitrale blunder schoot Christian Gytkjaer de gelijkmaker op het scorebord. De aanvaller stond meters buitenspel, maar het doelpunt werd goedgekeurd door de wedstrijdleiding.

Na rust werd een treffer van de duwende Dessers afgekeurd en misten Labyad en Kerk kansen. Vervolgens de tweede helft leek het een lastig verhaal te worden voor Utrecht, dat twintig minuten voor tijd met tien man kwam te staan. Ramon Leeuwin pakte zijn tweede gele kaart, waardoor Utrecht met een man minder verder moest.

Hierdoor werd Utrecht teruggedrongen door Poznan, dat op zoek ging naar de winnende treffer. Het was echter Utrecht dat op 1-2 kwam door een doelpunt van Cyriel Dessers en daarmee zeker was van plaatsing voor de play-offs van de Europa League. De scheidsrechter besloot zeven minuten blessuretijd bij te tellen en hierin kwam Poznan nog op 2-2 via Christian Gytkjaer, maar de treffer kwam te laat voor de Polen.

Gyrano Kerk is de gevierde man na de 0-1. (PRO SHOTS/Nico Brekelmans)
Gyrano Kerk is de gevierde man na de 0-1. (PRO SHOTS/Nico Brekelmans)

Lech Poznan

2 - 2

FC Utrecht

 26' Gytkjaer
 90+3' Gytkjaer
   1' Kerk
 89' Dessers
 
 Gele kaart: Vujadinovic, Situm, N.B.Nielsen, (Lech Poznan), Janssen, v.d.Maarel, Ayoub, (FC Utrecht)
 Rode kaart: , Leeuwin (70/2xg) (FC Utrecht)
 
Stadion: INEA Stadion, Poznań
Toeschouwers: 33.446
Arbiter: Kristoffersen (Den)
 
Opstelling:   Opstelling:
Putnocký
Dilaver (Rakels/ 81)
Janicki
Vujadinovic
Kostevytsj
Makuszewski
Tetteh (N.B.Nielsen/85)
Majewski
Tralka
Situm (Bärkroth/71)
Gytkjaer
  Jensen
Klaiber
v.d.Maarel
Janssen
Braafheid (v.d.Meer/69)
v.d.Streek
Leeuwin
Labyad
Emanuelson (Ayoub/46)
Kerk (Troupée/74)
Dessers