Nog altijd verbod op contact terreurverdachten

Redactie

De twee Nederlandse mannen die in Suriname verdacht worden van terroristische activiteiten, mogen nog steeds geen contact met hun advocaten hebben. Een verzoek van hun raadsmannen om de beperking op te heffen is woensdag door het Hof van Justitie afgewezen. Dat heeft Raoul Lobo, een van de twee advocaten, tegen het ANP gezegd.

De twee verdachten zijn zondag 23 juli gearresteerd en hebben sindsdien met niemand contact gehad. Voor Lobo is dit erg lastig omdat ze nu geen dossier kunnen opbouwen. "Het OM kan zich nu al voorbereiden op de zaak, maar wij niet. Wij komen daardoor op achterstand, daarom willen we met de verdachten praten."

Het kan zijn dat de rechter de beperking volgende week opheft. Als dat niet gebeurt, zullen de advocaten daar weer bezwaar tegen maken.

Niet alleen de advocaten klagen over het gebrek aan informatie. Ook vanuit de Surinaamse samenleving komt er steeds meer kritiek. De waarnemend minister van Justitie en Politie Ferdinand Welzijn heeft enkele dagen geleden een persconferentie aangekondigd.

Nog altijd verbod op contact terreurverdachten
Nog altijd verbod op contact terreurverdachten (Foto: ANP)