Modolo wint tweede rit Polen, Van Poppel leider

H.Vviv

Sacha Modolo heeft de tweede etappe van de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. De renner van UAE Emirates was na 142 kilometer de snelste in de massasprint. Danny van Poppel werd tweede in de sprint, maar neemt wel de leiding in het algemeen klassement over van Peter Sagan.

Net zoals gisteren ging Martijn Keizer vandaag ook mee in de aanval. De Nederlander had dit keer het gezelschap van Kamil Gradek (Poolse selectie) en Adrian Kurek (CCC Sprandi Polkowice) en de Fin Joonas Henttala (Novo Nordisk). De vier hadden een voorsprong van een kleine drie minuten op het peloton.

Net voor de eerste tussensprint ging Kurek er alleen vandoor. De Pools kampioen zou één minuut pakken op zijn achtervolgers, waardoor de renner van CCC Sprandi Polkowice bij alle drie de tussensprints als eerste renner passeren. Op veertig kilometer van het einde was het avontuur over voor Kurek.

Landgenoot Pawel Bernas was de volgende die in de aanval ging. De Pool kreeg niet veel ruimte en zou op iets meer dan twintig kilometer gegrepen door het peloton. Met nog iets meer dan tien kilometer te gaan was het de beurt aan Daniel Oss, maar de renner van BMC kreeg geen ruimte.

In de slotkilometers probeerde Nathan Haas het, maar de Australiër werd ook gegrepen door het peloton. Met nog twee kilometer te gaan was Petr Vakoc die voor de aanval koos, maar werd in de slotkilometer gegrepen.

In de massasprint was Modolo de snelste voor Danny van Poppel, die in de laatste meters sterk kwam opzetten. Ook Boy van Poppel, de broer van Danny reed een sterke sprint en zou vierde worden. Door de tweede tweede plaats neemt Danny van Poppel wel de leiderstrui over van Sagan, die achtste werd in de massasprint.