Alonso: "Moeilijk favoriet aan te wijzen in Premier League"

Redactie

Volgens Chelsea-verdediger Marcos Alonso is er geen uitgesproken favoriet om de Premier League te winnen dit seizoen. De Blues zijn de titelverdediger

"Het is moeilijk te zeggen in de Premier League omdat er zo veel teams zijn die de competitie kunnen winnen", vertelde Alonso tijdens een Nike event. "Een paar jaar geleden waren het Leicester City, beide teams uit Manchester, Liverpool, Tottenham Hotspur en Arsenal."

"Er zijn zo veel teams met goede spelers en we moeten hard werken om de titel weer te winnen. Ook in de Champions League strijden de beste teams uit Europa tegen elkaar en het is moeilijk om een favoriet te kiezen. Het is een belangrijke competitie voor ons. We zullen daar ook hard moeten werken om verder te gaan in de competitie."

De Spaanse linksback denkt niet alleen dat de concurrentie van de top zes in de Premier League komt. "Het is altijd een uitdaging. We heben nieuwe spelers gekocht als Antonio Rüdiger en Álvaro Morata. Ik denk wat we min of meer hetzelfde zijn als vorig jaar. We hebben een goede sfeer in de kleedkamer en dat is belangrijk. We werken hard in de voorbereiding en zorgen ervoor dat we klaar zijn voor het seizoen."