Keizer: "Compliment voor de jongens"

Redactie

Ajax-trainer Marcel Keizer was na zijn officiële debuut, bij OGC Nice, al met al tevreden met het resultaat. Ajax legde een draak van een eerste helft op de mat in Nice, maar rechtte met een snelle goal na rust de rug. Uiteindelijk mocht het met 1-1 tevreden zijn, al kreeg het ook goede kansen op een tweede doelpunt.

"Ik denk dat we de eerste helft beter konden", zei Keizer in gesprek met Ziggo Sport. "In de tweede helft hebben we het goed opgepakt en verdienden we misschien meer, maar over het algemeen denk ik dat 1-1 wel logisch is."

Keizer vond zijn ploeg na rust met meer geduld spelen. "Dat heeft ons iets opgeleverd. Na de goal ga je sowieso wat makkelijker voetballen, dat speelt natuurlijk ook mee. Daarna hadden we meer goals moeten maken. We hadden misschien een beetje pech met een bal op de lat en die scrimmage, maar daaromheen krijg je ook genoeg mogelijkheden die je gewoon moet benutten", aldus de opvolger van Peter Bosz.

Over de slotfase was Keizer niet te spreken. "Dan staan we compleet ongeorganiseerd, lopen de middenvelders uit positie en denk ik: hoe kan dat? Nice krijgt nog een gigantisch grote kans en er waren een paar voorzetten voor de goal. Dan denk ik: wat doen we onszelf aan?"

Waar niet omheen kon worden gedraaid was de situatie van Abdelhak Nouri. Pas achttien dagen geleden ging hij in Oostenrijk naar de grond als gevolg van hartritmestoornissen. Op de wedstrijddag van Nice - Ajax werd bekend dat hij inmiddels zelfstandig ademt en van de intensive care af is, maar de situatie blijft dat hij nooit meer de oude zal zijn. Keizer: "In deze tijd moet je die jongens sowieso een compliment maken: de gedachten verzetten en dan dit laten zien. Tuurlijk was het niet allemaal even goed, we kunnen beter, dat weten we ook, maar dat komt ook wel."