Wereldspelen: Dag 7 - Goud of zilver voor kickbokster De Jong?

heywoodu

We hebben weer een medaille! Carlijn Blekkink en Tara Fokké zorgden voor een grote verrassing met brons op de trampoline, waardoor Nederland op één keer goud en één keer brons staat op de Wereldspelen in Wroclaw. Het is vandaag rustig met de Nederlanders - wakeboardster Sanne Meijer had nu in actie moeten komen, maar haalde de finale niet - maar toch komt er zeker een medaille bij.

Nederlanders
Gisteren meldden we nog dat driebander Dick Jaspers aan zijn toernooi zou beginnen. Wat blijkt? Het schema is overhoop gegooid, dat konden wij natuurlijk ook niet ruiken. Vandaag gaat de ervaren rot dan echt beginnen, om 17.30 uur speelt hij tegen de Japanner Ryuji Umeda.

Om 21.30 uur vecht kickbokster Sarel de Jong om het goud in de klasse K1 tot 65kg, tegenstandster is de Servische Teodora Manic. Dat was het al, wat Nederlanders betreft, dus we moeten maar kijken of we ons ergens anders op kunnen richten.

Wat is er waar en wanneer te kijken?
Het Olympic Channel, nog altijd hier te vinden, begint zoals te doen gebruikelijk om 08.00 uur met een uurtje hoogtepunten van gisteren. Die hoogtepunten bevatten overigens veel beelden van sporten die verder niet te zien zijn geweest. Even kijken dus en je kunt op de volgende verjaardag stoer opscheppen met je kennis over strandhandbal, rollerhockey en natuurlijk orienteering, als dat geen indruk maakt weten wij het ook niet meer.

Enfin, na de hoogtepunten schakelen we naar het wakeboarden, halve finales van de freestyle. Dit gaat de hele ochtend en halve middag door, op twee keer een half uurtje strandhandbal na. Na de hoogtepunten van de ochtend gaan we om 16.00 uur naar squash kijken, halve finales bij de mannen en vrouwen. 

Liefhebbers van kickboksen komen goed aan hun trekken: om 17.00 uur gaan we los met de finales in alle twaalf gewichtsklassen in deze demonstratiesport - inlcusief die van De Jong dus - en pas rond een uur of 22.30 is dit vechtfeestje afgelopen. We zijn dan nog wat squash, wat highlights en de gehele nacht is gevuld met herhalingen van strandhandbal en rollerhockey, dus slapen gaan we mooi niet doen!

Op het FOK!forum kun je ook weer terecht in het World Games-topic, meer zielen, meer vreugd, etc.