N.E.C. versterkt zich met Mart Dijkstra

Redactie

N.E.C. heeft zich versterkt met Mart Dijkstra. De 26-jarige middenvelder komt over van Sparta Rotterdam en tekent in Nijmegen een contract voor drie seizoenen.

Dijkstra doorliep de jeugdopleiding van FC Groningen en belandde via Harkemase Boys in 2011 bij SC Cambuur, waar hij zijn debuut in het betaalde voetbal maakte. Bij de ploeg uit Leeuwarden, waarmee hij in het seizoen 2012-2013 kampioen van de Jupiler League werd, kwam de Groninger tot 69 officiële duels. In de zomer van 2015 verkaste Dijkstra vervolgens naar Sparta Rotterdam, dat destijds in de Jupiler League actief was.

Op het Rotterdamse Kasteel werd Dijkstra direct een vaste waarde in de ploeg van trainer Alex Pastoor en hij had met 32 optredens dan ook een belangrijk aandeel in het kampioenschap dat Sparta na zes seizoenen terugbracht naar de Eredivisie. Ook afgelopen seizoen behield Dijkstra, die tevens als centrale verdediger uit de voeten kan, zijn status als basisklant en kwam hij tot 31 Eredivisieduels. Bovendien speelde hij met de Kasteelheren alle vijf bekerwedstrijden en bereikte daarmee de halve finale van de KNVB-beker.

Technisch directeur Remco Oversier over het aantrekken van Dijkstra: "Met Mart halen we een ervaren speler in huis, die bij Sparta afgelopen seizoen nagenoeg alles heeft gespeeld. Mart is een echte strijder, die op verschillende plekken op het middenveld, maar ook in de verdediging uit de voeten kan. Zijn ervaring, specifieke kwaliteiten en leiderschap kunnen we goed gebruiken in onze tocht naar de Eredivisie."

Ook Dijkstra zelf kijkt uit naar zijn periode bij N.E.C.: "Bij het eerste contact al was duidelijk dat de club mij er erg graag bij wilde hebben en dat geeft nu al veel vertrouwen. Dat vertrouwen wil ik graag terug gaan betalen door middel van promotie en een terugkeer naar de Eredivisie."