Belgisch skeelergoud- en zilver op Wereldspelen

heywoodu

De Belgische skeeleraars zijn op de Wereldspelen in Wroclaw uitstekend bezig. Sandrine Tas won eerder al brons op de 300 meter tijdrit en zilver op de 10 kilometer puntenafvalrace, zondag was het raak op de 1000 meter sprint.

De 21-jarige Tas begon de finale erg sterk, maar werd kort na de helft ingehaald door de Colombiaanse Fabriana Arias, de kampioene op de puntenafvalrace. Die was echter niet opgewassen tegen de weergaloze slotronde van Tas, waarmee ze een gat sloeg en na de wereldtitel van 2015 haar tweede mondiale goud veroverde. Arias pakte het zilver, net als op de 500 meter, brons was er voor de Chileense Alejandra Traslavina.

De finale bij de vrouwen (Bron: YouTube)

Bij de mannen stonden met de Belg Bart Swings en de Nieuw-Zeelander Peter Michael twee bekende topschaatsers aan de start. Die waren beiden voorin te vinden, maar voor regerend wereldkampioen Michael ging het richting de slotfase fout: hij probeerde zich met kracht voorbij Swings te werken, maar die verdedigde zijn plek en Michael was gezien.

De Colombiaan Andres Jimenez, de wereldkampioen van 2015, was veel te sterk, maar een prachtige eindsprint bracht Swings nog naar het zilver door de Fransman Elton de Souza nipt te verslaan. 

De finale bij de mannen (Bron: YouTube)

Vanaf 16.30 uur staan in Wroclaw de twee slotonderdelen bij het skeeleren op de baan op het programma: de 15 kilometer afvalrace voor vrouwen, gevolgd door de mannen. De skeeleraars verplaatsten zich daarna naar de weg, waar ook de Nederlanders mee zullen doen. Video's van de finales tot nu toe zijn hier te vinden.