Mourinho: "De Gea gaat niet vertrekken"

Redactie

José Mourinho is ervan overtuigd dat David de Gea deze zomer niet gaat vertrekken bij Manchester United. De Spaanse doelman wordt al lange termijn in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid, dat een aantal seizoenen geleden op een haar na zijn komst zag slagen.

"Ik kan garanderen dat hij dit seizoen niet gaat vertrekken. En mijn gevoel is dat het voor hem erg moeilijk zal zijn om te gaan", vertelde Mourinho op een persconferentie. "Het zal moeilijk zijn voor hem om te gaan omdat hij een heel eerlijke jongen is, heel direct."

"Hij werd lang geleden benaderd, Real Madrid was destijds dicht bij zijn komst. Ik heb groen licht voor eventuele onderhandelingen gegeven. Ik heb het gevoel dat, wanneer een speler het verlangen heeft om te vertrekken, je hem niet tegen kan houden, want uiteindelijk krijg je niet van hen wat je verwacht als je ze tegenhoudt."

"Daarom openden we de mogelijkheid om tot een overeenkomst te komen, maar zij kozen ervoor om dit te sluiten en ik denk niet dat het gevoel van David richting Real heel goed is. Ik zie een zeer gelukkige David, hij is gefocust en werkt beter dan ooit, dus ik denk dat hij voor honderd procent bij ons blijft."