Wereldspelen: Dag 3 - Frisbeeën om goud

heywoodu

Het is de derde dag van de Wereldspelen in Wroclaw, waar we al hebben kunnen genieten van een groot scala aan mooie sporten - uw redacteur in elk geval wel. Vandaag is het weer feest, hoewel het gros van de Nederlanders nog altijd moet wachten op deelname. Tijd om eens wat beter naar het programma van vandaag te kijken, want er is genoeg te beleven.

Nederlanders
Net als op dag één kunnen we over de Nederlandse deelname vrij kort zijn: alleen de korfbalploeg komt in actie. Het is de derde en laatste dag van de groepsfase en na twee zeges is een plek in de halve finales, niet geheel tegen de verwachtingen in, al binnen. Australië wordt vandaag het derde slachtoffer van Wim Scholtmeijer en zijn ploeg, vanaf 13.30 uur gaan de Aussie's eraan en dat kunnen we hieronder live bekijken.

Livestream Nederland - Australië (Bron: YouTube)

Medailles
Twee onderdelen in de vliegsporten worden vandaag bepaald, net als de eerste zes van maar liefst twaalf onderdelen in het jeu de boules. Daar heeft San Marino overigens een medaillekans, altijd leuk. De vrouwendubbels gaan bowlen om goud en in het artistiek rolschaatsen worden alle vier onderdelen vandaag beslist. Verder hebben we weer vier spectaculaire onderdelen op de skeelerbaan, terwijl de sportklimmers hun mooie toernooi afsluiten met de finales op het onderdeel lead. Ook de sumoworstelaars komen in actie: de mannen en vrouwen strijden in de open gewichtsklasse.

Frisbeeën om het goud
Vandaag is helaas de laatste dag in het frisbeeën, ook wel flying disc of 'Ultimate' genoemd. Een schitterende sport, met regels die vrij makkelijk te volgen zijn. Dat het uit gemengde teams bestaat, net als korfbal, is tegenwoordig natuurlijk ook een pluspunt. Scheidsrechters zijn er overigens niet, samen met game advisors worden geschillen gewoon onderling opgelost. Met nog één speelronde te gaan in de groepsfase doet Colombia het geweldig: vier uit vier wedstrijden werden gewonnen. Vanaf 09.00 uur krijgen we de drie groepswedstrijden van elk ruim anderhalf uur, om 15.00 uur en 17.00 uur volgen de wedstrijden om respectievelijk brons en goud. 

Waar kunnen we kijken?
Uiteraard kunnen we weer de hele dag terecht bij het Olympic Channel, waarvan het tijdschema hier te vinden is - pagina vier, daar zijn we inmiddels. Zoals je kunt zien wordt er heel veel frisbeeën uitgezonden, daar gaan we dus van genieten. Het Poolse Polsat zendt gedurende de dag overigens op maar liefst vier zenders regelmatig live sport uit vanuit Wroclaw. Voor de links naar de vier zenders kun je in het topic op het FOK!forum kijken, waar straks ongetwijfeld ook nog wel het uitzendschema van die kanalen gepost wordt. Het wordt weer een mooie sportdag, veel kijkplezier!

Het gaat er stevig aan toe in het frisbeeën (Foto: Getty)

Een vriendelijk potje frisbeeën is toch wat anders (Foto: Getty)