Utrecht verder in Europa League

Redactie

FC Utrecht heeft zich gekwalificeerd voor de derde ronde van de Europa League door FC Valletta uit te schakelen in Waalwijk met 3-1.

Een voorzet van Yassin Ayoub werd door de defensie van de Maltese equipe matig verwerkt. De bal viel vervolgens voor het rechterbeen van Sean Klaiber. Zonder na te denken schoot de in Nieuwegein geboren middenvelder zijn inzet in het doel.

Gedwongen door de achterstand probeerde Valletta de verdedigende stellingen te verlaten. Met de ervaren Michael Mifsud in de punt van de aanval probeerden de eilandbewoners een gaatje te vinden, maar tevergeefs.

Utrecht kreeg steeds meer ruimte om aanvallen op te zetten, en Simon Makienok had op aangeven van Klaiber vlak voor de theepauze de score moeten verdubbelen. Ook product uit de jeugdopleiding, Gyrano Kerk, had de 2-0 op zijn schoen.

Omdat de beslissende goal in eerste instantie uitbleef, moet Utrecht oppassen. In de slotfase waren het Willem Janssen (kopbal) en Zakaria Labyad (inzet in verre hoek) die Valletta de genadeklap gaven. De zege kwam ondanks de eretreffer van Santiago Malano, niet meer in gevaar.