'Snapchat groeit sterk onder vrouwen'

Redactie

Steeds meer vrouwen maken gebruik van de populaire socialemedia-app Snapchat, blijkt uit donderdag verschenen cijfers van marktonderzoeker Telecompaper. Inmiddels heeft 30 procent van de vrouwen de app voor het versturen van tekstjes, foto- en videoberichtjes geïnstalleerd op hun smartphone. Begin 2015 was dit nog 17 procent.

Een kwart van de mannen heeft de app op zijn telefoon staan, vergeleken met eveneens 17 procent ruim twee jaar geleden. Het zijn vooral jongeren die de app hebben geïnstalleerd. Volgens de onderzoekers wordt de berichten-app dagelijks door 2,1 miljoen Nederlanders gebruikt.

Daarmee kan Snapchat niet tippen aan WhatsApp. Zo'n 12,1 miljoen Nederlanders hebben WhatsApp op hun smartphone geïnstalleerd. Ruim driekwart van hen gebruikt de app dagelijks om berichten te sturen.

Facebook
WhatsApp wordt ook vaker gebruikt dan Facebook. Meer dan 7 miljoen Nederlanders gebruiken de app van Facebook minimaal één keer per dag. Dat is ruim driekwart van het totaal van 9,2 miljoen mensen dat de app op hun smartphone heeft.

Telecompaper becijferde ook dat inmiddels 90 procent van alle Nederlanders (twaalf-tachtig jaar) met een mobiele telefoon een smartphone heeft. Dat was 2,5 jaar geleden nog 81 procent.

'Snapchat groeit sterk onder vrouwen'
'Snapchat groeit sterk onder vrouwen' (Foto: ANP)