Maduro (32) gaat op Cyprus voetballen

Boris (borisz)

Hedwiges Maduro gaat voetballen op Cyprus. De 32-jarige middenvelder heeft donderdag zijn transfer naar Omonia Nicosia afgerond. Maduro heeft een contract voor twee seizoenen getekend en was transfervrij. 

Maduro speelde het afgelopen seizoen voor FC Groningen, maar daar werd zijn contract niet werd verlengd. De achttienvoudig international speelde afgelopen seizoen slechts drie officiële wedstrijden voor de ploeg van trainer Ernest Faber. Een seizoen eerder onder coach Erwin van der Looi had de geboren Almerenaar nog een basisplaats. 

Maduro begon zijn loopbaan bij Ajax, waar hij van 2004 tot 2007 speelde. In januari 2008 verkaste hij naar Valencia, om vierenhalf jaar later naar Sevilla te verhuizen. Bij Sevilla speelde hij anderhalf seizoen, om vervolgens een anderhalf jaar bij PAOK Saloniki te voetballen.

Bij Omonia Nicosia komt Maduro met Piet Velthuizen een andere Oranje-international tegen. De doelman tekende deze week ook een tweejarig contract bij de club uit de stad waar de mandolinen zacht zongen. In het middernachtelijk uur onder een hemel van azuur. Omonia Nicosia eindigde vorig seizoen als vijfde in de competitie en werd in 2010 voor het laatst landskampioen.