FOK! Wat een weer: zon en buien

Monique Verlind (DJMO)

Als Margriet pist in het riet, zes hele weken boerenverdriet.

Het door het KNMI beloofde onweer bleef gisteren helaas in grote delen van het land uit. Vandaag maakt met name het oosten nog kans op onweer. In de rest van het land wisselen zon en buien elkaar af. De temperaturen lopen uiteen van 22 graden aan de kust tot 26 graden in het zuidoosten. Er staat een matig tot zwakke wind uit het zuidwesten. In de loop van de dag neemt de wind iets in kracht toe. 

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 05:36
Zon onder: 21:55
Zonkracht: 6/3

Nederland
 

Wikiweetjes van vandaag

1969 Landing van Apollo 11 op de maan.
1976 Het onbemande ruimtevaartuigje Viking 1 maakt een zachte landing op de planeet Mars.
1988 Martin Scorseses film The Last Temptation of Christ wordt uitgebracht en zorgt over de gehele wereld voor protesten van fundamentalistische christenen.
1999 Na 38 jaar op de bodem van de Atlantische Oceaan te hebben gelegen, wordt de ruimtecapsule van de Mercury MR-4(Liberty Bell) geborgen door een team onder leiding van Curt Newport.
2009 Precies veertig jaar na de eerste mens op de maan lanceert Google een maanversie van Google Earth, waarmee internetgebruikers het maanlandschap kunnen bekijken.

Stephan zag vorige week deze mooie lucht boven Haarlem (Foto: Stephan5)
Stephan zag vorige week deze mooie lucht boven Haarlem (Foto: Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!