Chinese schoonspringers falen in teamwedstrijd, Nederland 15e

heywoodu

Op het wereldkampioenschap schoonspringen heeft China een modderfiguur geslagen in de gemengde teamwedstrijd. Dat stond voor de tweede keer op het WK-programma en nadat er in 2015 'slechts' brons was, kwamen ze nu niet eens in de buurt van de medailles.

De teams in de gemengde teamwedstrijd bestaan uit één man en één vrouw. Beiden springen drie keer en allebei moeten ze minstens één keer van het 10-meterplatform en minstens één keer van de 3-meterplank springen. Joey van Etten en Celine van Duijn kwamen voor Nederland in actie en eindigden op de vijftiende plek.

In de eerste ronde ging China al niet best, maar Chen Yiwen's tweede sprong leek helemaal nergens naar en ook drievoudig wereldkampioen platformspringen Qiu Bo kon de boel niet meer redden, met plek zes als resultaat.

Het goud ging enigszins verrassend naar het dolgelukkige Franse duo Mathieu Rosset en Laura Marino, de Europees kampioenen. Vooral de tweede sprong van plankspecialist Rosset was van schitterende klasse, terwijl Marino het met haar derde sprong prachtig afmaakte vanaf het platform.

De grote ster van de wedstrijd was de ervaren Mexicaan Rommel Pacheco. In alle drie ronden pakte hij de meeste punten van alle mannen, maar het iets mindere niveau van Viviana del Angel - vooral in haar eerste sprong - zorgde ervoor dat Mexico net achter Frankrijk het zilver pakte. Krysta Palmer en David Dinsmore wonnen namens de VS het brons.