Russische synchroonzwemster pakt tiende wereldtitel

heywoodu

De Russische synchroonzwemster Svetlana Kolesnichenko heeft op het wereldkampioenschap in Boedapest voor de tiende keer in haar carrière een gouden WK-medaille in ontvangst mogen nemen. 

De 23-jarige Russische maakt al jaren deel uit van het schier onklopbare Russische team, waarmee ze vorig jaar olympisch goud won. Op de vorige drie WK's waren er telkens drie gouden medailles, maar individueel pakte Kolesnichenko nog niks. Ze moest de Russische startplek in de solowedstrijden immers elke keer laten aan de legendarische Svetlana Romashina - achttienvoudig wereldkampioene en vijfvoudig olympisch kampioene.

Romashina heeft de haarglitters en de neusknijpers aan de wilgen gehangen en dus is de weg vrij voor kroonprinses Kolesnichenko. Die maakte dat volledig waar, want met ruim 95 punten stond er geen maat op de Russische. Zilver was er voor de Spaanse Ona Carbonell, net als in 2015. Voor Carbonell was het al haar negentiende WK-medaille, maar alleen in 2009 pakte ze een gouden plak. De Oekraïnse Anna Voloshyna pakte het brons.

De gouden oefening van Kolesnichenko (Bron: YouTube)