De vijfde van Kittel, opnieuw de sterkste in sprint

Mexicanobakker

Marcel Kittel heeft de zoveelste massasprint in de Tour de France op zijn naam weten te schrijven. Hij versloeg Groenewegen, die tweede werd. In het klassement zijn er geen veranderingen.

De etappe van Eymet naar Pau leek er een uit het boekje, met Maciej Bodnar, Marco Marcato en Frederik Backaert in de aanval en Julien Vermote, de nieuwe breakaway killer mocht weer een hele dag op kop van het peloton sleuren. Achterin was er alleen wat opschudding door valpartijen: Dario Cataldo moest opgeven en renners als Alberto Contador, Jakob Fuglsang, John Degenkolb, michael Matthews en Romain Bardet lagen ook op het asfalt. 

Op 20 killometer was het drietal bijna ingelopen, maar erkend hardrijder Bodnar besloot nog even een aanvalletje te plaatsen en had op 10 kilometer nog 40 seconden. Toch bleek dit uiteindelijk niet genoeg en de onvermijdelijke massasprint was toch een feit. Daarin gingen Edvald Hagen en Michael Matthews aan de rechterkant aan, maar aan de linkerkant waren Kittel en Groenewegen het sterkst. Kittel wist uiteindelijk Groenewegen te verslaan en pakte zijn vijfde overwinning.

De vijfde van Kittel, opnieuw de sterkste in sprint (Pro Shots / George Deswijzen)
De vijfde van Kittel, opnieuw de sterkste in sprint (Pro Shots / George Deswijzen)