'Nederlands kampioen Sinkeldam stapt over naar FDJ'

heywoodu

Wielrenner Ramon Sinkeldam vertrekt naar verluidt na dit jaar bij Team Sunweb. De 28-jarige Nederlands kampioen heeft volgens het AD een contract getekend bij het Franse FDJ, waar hij de eerste Nederlander ooit in de ploeg zal worden.

Sinkeldam is bezig aan zijn zesde jaar bij Sunweb - en diens voorgangers - nadat hij overkwam van de continentale ploeg van Rabobank. Bij FDJ zou hij een contract voor één jaar hebben getekend, met een optie voor een tweede seizoen. 

Nu Marcel Kittel en John Degenkolb al even weg zijn bij Sunweb, was Sinkeldam op zoek naar een nieuwe ploeg om als lead-out voor een topsprinter te fungeren. Bij FDJ kan hij die rol vervullen voor de Frans kampioen, Arnaud Démare, een van de rapste sprinters van het moment. 

Bijkomend voordeel is overigens dat Sinkeldam het eerste deel van 2018 dan gewoon in een echte kampioenstrui kan rijden. De ploeg van Marc Madiot laat haar nationaal kampioenen altijd rijden in een trui met louter de kleuren van de vlag, zodat ze goed te herkennen zijn. Bij Sunweb rijdt Sinkeldam in een nauwelijks herkenbare kampioenstrui, waar een klein Nederlands vlaggetje op staat.