Geld Serious Request naar verscheurde families

anoniem_13042019115511

Het geld dat dit jaar wordt opgehaald met Serious Request, wordt ingezet om verscheurde families weer bij elkaar te brengen. De opbrengst van de NPO 3FM-actie gaat ieder jaar naar een zogenoemde stille ramp, in samenwerking met het Rode Kruis.

"Vooral in conflictgebieden zoals in Nigeria en Democratische Republiek Congo, maar ook na natuurrampen zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen. Met de opbrengst van de actie sporen Rode Kruishulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact en brengen ze hen weer thuis", zegt het Rode Kruis. Volgens dj Wijnand Speelman, die het thema dinsdag op de radio bekendmaakte, kost het 300 euro om een kind te herenigen met zijn of haar ouders.

Het Glazen Huis, van waaruit de actie wordt gedaan, staat dit jaar in Apeldoorn. Dj's laten zich van 18 tot en met 24 december opsluiten om zes dagen lang 24 uur per dag radio te maken zonder daarbij te eten. Wie dat dit jaar zijn, is nog niet bekend.

Vorig jaar ging de opbrengst, ruim 9,25 miljoen euro, naar kinderen die dreigen te sterven aan longontsteking. Meer dan 2,5 miljoen van dat bedrag werd bij elkaar 'gelakt' voor de nagellakactie van het jongetje Tijn. De destijds zesjarige jongen lijdt aan terminale hersenkanker en vertederde heel Nederland met zijn actie.

Geld Serious Request naar verscheurde families
Geld Serious Request naar verscheurde families (Foto: ANP)