Helikopter crasht op Java: acht doden

anoniem_13042019115511

Acht mensen zijn om het leven gekomen toen een helikopter crashte in Indonesië. Het toestel stortte volgens de krant The Jakarta Post neer tijdens een reddingsmissie op het eiland Java, waar een vulkaankrater op het toeristische Dieng Plateau zondag koude lava en rook begon uit te spuwen.

De helikopter van reddingsdienst Basarnas had vier bemanningsleden en vier reddingswerkers aan boord. Zij overleefden het ongeval niet. Een woordvoerder van de dienst zei tegen de Indonesische krant dat het toestel vermoedelijk een klif raakte.

Door de vulkaanuitbarsting raakten zondag zeker tien toeristen gewond. Zij liepen onder meer blauwe plekken en een gebroken arm op. "We waren allemaal in paniek. Door de eruptie kwam veel rook en modder vrij. Het was beangstigend", zei een zeventienjarige getuige. De slachtoffers zijn overgebracht naar een nabijgelegen medisch centrum.

Volgens de rampenbestrijdingsdienst wordt gevreesd voor een tweede uitbarsting. Toeristen en omwonenden is gevraagd het gebied te verlaten.

Helikopter crasht op Java: acht doden
Helikopter crasht op Java: acht doden (Foto: ANP)