Wright wint vierde Euro Tour-toernooi in 2017 na zege op King

Boris (borisz)

Peter Wright heeft zondagavond de European Darts Open op zijn naam weten te schrijven. Hij won in de finale van het toernooi in Leverkusen met 6-2 van Mervyn King. Het is al weer de vierde Euro Tour-zege voor Wright in 2017. Met deze zege neemt hij ook weer de eerste plaats over van Michael van Gerwen op de Euro Tour-ranking. 

De finale tussen Wright en King was zeer eenzijdig. King raakte in de finale geen pepernoot meer en noteerde slechts 92 gemiddeld, waar Wright 103 neerzette. Ook op de finishes was Wright met 67% om 33% een stuk beter. 

Wright was eerder op de avond nog te sterk voor John Henderson (6-3) en Dave Chisnall (6-1). King won nog van Rob Cross (6-2) en Michael Smith (6-4). Cross was in de achtste finales nog te sterk voor Michael van Gerwen. De beste darters van de PDC reizen nu af naar Shanghai voor de Shanghai Darts Masters. Dit toernooi heeft donderdag en vrijdag plaats. De overige darters spelen komend weekend in Barnsley Players Championships 15 en 16. De laatste kans voor sommige darters om zich nog te kunnen plaatsen voor de World Matchplay. 

Peter Wright is de darter van het moment. (PRO SHOTS/Action Images)
Peter Wright is de darter van het moment. (PRO SHOTS/Action Images)

Uitslagen ET #8 European Darts Open - kwartfinales
Mensur Suljovic 6-2 John Henderson
Peter Wright 6-1 Dave Chisnall
Michael Smith 6-4 Gerwyn Price
Mervyn King 6-2 Rob Cross

Halve finales
Peter Wright 6-3 Mensur Suljovic
Mervyn King 6-4 Michael Smith

Finale
Peter Wright 6-2 Mervyn King