Van der Poel off day in WB-wedstrijd mountainbike

TargaFlorio

Zondag stond in Vallnord de derde wedstrijd van de wereldbeker mountainbike op het programma. Na een achtste plaats in Nové Mesto en een tweede plaats in Albstadt stond Mathieu van der Poel met ambities aan de start maar de renner van Beobank-Corendon had een off day in het Vorstendom Andorra en stapte voortijdig uit de wedstrijd.

Mathieu van der Poel: “Het draaide voor geen meter vandaag. De hoogte kan een oorzaak zijn, bij de start verzuurde ik vrijwel meteen en ik heb mezelf bewust niet geforceerd.”

Van der Poel kende een lastige beginfase en reed op plaats vijfentwintig. Na twee ronden begon hij een inhaalrace naar plaats dertien.

Mathieu van der Poel: “Ik dacht dat ik mijn ritme had gevonden. Ik kon goed opschuiven en top tien leek plots weer haalbaar. Maar dan was het ineens over.”

De wedstrijd werd gewonnen door Nino Schurter. Daarmee scoort de Zwitser drie uit drie want de voorgaande twee wedstrijden werden ook door de regerend wereld- en olympisch kampioen gewonnen. In het Duitse Lenzerheide is volgende week zondag de volgende wedstrijd van de wereldbeker.