'Geen trainingskamp Sneijder en De Jong"

Redactie

Wesley Sneijder en Nigel de Jong weten dat hun perspectief bij Galatasaray met de dag vertroebelt. Ze zouden niet meegaan op trainingskamp, terwijl over De Jong al een tijd geruchten gaan dat hij dicht bij een terugkeer naar Ajax is.

Volgens BeIN Sports maken de middenvelders geen deel uit van de selectie van Galatasaray voor het trainingskamp in Slowakije. Het zou er volgens het medium op duiden dat trainer Igor Tudor het Nederlandse duo niet meer nodig heeft in Istanbul.

Tudor gaf recentelijk openlijk toe dat hij twijfelt aan het feit of Sneijder mee zou kunnen in het 'hoge tempo' waarin hij met Galatasaray wil gaan spelen. "Sneijder is nog steeds een heel belangrijke voetballer, maar we moeten een keuze maken. Ik denk dat hij moeite heeft om het fysiek bij te benen. Bovendien heb ik in mijn systeem geen plek voor een 'nummer tien'. Met hem in de ploeg kan ik mijn ploeg niet laten voetballen", zei de trainer.

Sneijder kan volgens zijn contract voor een kleine acht miljoen euro vertrekken, maar zaakwaarnemer Guido Albers zei onlangs dat de Nederlands record-international niet van plan is zich weg te laten jagen bij de club waar hij al vierenhalf jaar actief is. "De visie van de trainer is helder en hij heeft zich daarover uitgesproken, maar Sneijder heeft niet de intentie om te vertrekken bij Galatasaray", aldus Albers.

"Hij houdt van Turkije en Istanbul", vervolgt Sneijders agent. "Daarnaast onderhoudt hij een speciale band met de club." Over interesse hoeft Sneijder zich volgens hem overigens geen zorgen te maken. "Er liggen aanbiedingen, maar Sneijder hoeft niet weg bij Galatasaray. Er is dagelijks contact met de clubleiding." Donderdag werd geschreven dat Sneijder een principe-akkoord heeft bereikt met Sampdoria.

Naast Sneijder zit ook De Jong op de wipstoel bij Galatasaray. De 32-jarige oud-Ajacied speelt pas een jaar bij de club, maar heeft net als Sneijder een volgend jaar aflopend contract. Er zou genoeg belangstelling zijn voor de middenvelder.