Tennisser Sugita eindelijk in eerste halve finale op ATP-toernooi

heywoodu

Tennisser Yuichi Sugita heeft zich op het ATP-toernooi van Antalya, dat voor het eerst gehouden wordt, voor de halve finales geplaatst. Voor de 28-jarige Japanner is daarmee een nieuwe mijlpaal bereikt: nooit eerder schopte hij het op ATP-niveau tot de laatste vier.

Sugita stond pas voor de derde keer in zijn toch al vrij lange loopbaan in de kwartfinales van een ATP-toernooi. Daarin maakte hij hardhandig een einde aan de knappe run van de pas 18-jarige Duitser Daniel Altmaier: 6-3, 6-0. Voor Sugita betekent het dat hij zijn 66e plek op de wereldranglijst met minstens drie plaatsen kan verbeteren, een nieuw hoogtepunt in zijn carrière.

In de halve eindstrijd neemt de Japanner het op tegen de Cyprioot Marcos Baghdatis. De veteraan won met moeite van de Indiase qualifier Ramkumar Ramanathan, die een dag eerder Dominic Thiem zeer verrassend versloeg. Baghdatis had er wel een spannende tiebreak voor nodig: 6-7 (0), 6-3, 7-6 (6).

Adrian Mannarino en Andreas Seppi plaatsten zich eveneens voor de halve finales op het Turkse gras. Mannarino rekende met 2-6, 7-5, 6-2 af met Fernando Verdasco, terwijl Seppi met 6-4, 7-6 (3) won van de Moldaviër Radu Albot, die voor het eerst de kwartfinales van een ATP-toernooi haalde.