Djokovic naar halve finales Eastbourne

heywoodu

Novak Djokovic heeft zich geplaatst voor de halve finales van het ATP-toernooi van Eastbourne. Het Britse grastoernooi wordt geteisterd door regenval, wat ertoe leidde dat vrijwel iedereen donderdag twee keer in actie moest komen.

Voor Djokovic was dat niet het geval, want hij kon zijn eerste partij woensdag al afmaken. Donderdag stond de Serviër tegenover de Amerikaan Donald Young, die er met 6-2, 7-6 (9) aan moest geloven. In de halve eindstrijd staat Djokovic tegenover de Rus Daniil Medvedev, die voor de tweede keer in zijn loopbaan bij de laatste vier staat op een ATP-toernooi. Nadat de 21-jarige Medvedev van Robin Haase won, sloeg hij zich in drie sets langs de Amerikaan Steve Johnson: 6-3, 2-6, 6-3.

De andere halve finale wordt een Frans onderonsje. Richard Gasquet had donderdag twee servicekanonnen tegenover zich, maar Kevin Anderson er met 6-4, 6-4 af ging, dolf ook John Isner het onderspit: 6-3, 6-2. Gaël Monfils schakelde eerst de Britse wildcardspeler Cameron Norrie met 6-3, 6-2 uit, alvorens Bernard Tomic met 7-6 (4), 6-0 terug naar de kleedkamers te sturen. 

Djokovic hoopt in Eastbourne voor het eerst in zijn toch al glansrijke carrière een grastoernooi te winnen dat niet Wimbledon heet.