Halo fan project mag doorgaan

PoeHao

343 Industries, de ontwikkelaar achter Halo, heeft laten weten dat de makers van de hommage aan Halo niet bang hoeven te zijn voor gerechtelijke stappen. De voorwaarden zijn, dat ze er zelf geen cent aan verdienen en zich houden aan de Microsoft-regels over game content. Het fanproject Installation 01 brengt de multiplayer van  Halo, Halo 2 en Halo 3 naar pc.

De Microsoft-regels houden in dat de fans alles zelf moeten maken en niet zomaar beelden of geluiden uit de games mogen halen. Alles in de trailer is dan ook nauwgezet nagemaakt in Unity. Het duurt nog wel even voordat Installation 01 helemaal af is. De fans mogen namelijk ook geen donaties in ontvangst nemen en doen alles dus in hun vrije tijd met eigen middelen.

Sommige FOK!kers weten dat Bungie de eerste delen heeft gemaakt, maar de rechten lagen bij Microsoft. Toen Bungie in 2007 zonder Microsoft verder ging en onafhankelijk werd, kwamen de rechten bij 343 Industries terecht. Daarom dat zij beslissen over de juridische aangelegenheden rond Halo, Halo 2 en Halo 3.