Mulder heeft droomtransfer te pakken en tekent in Engeland

Redactie

Erwin Mulder heeft zijn gewenste transfer te pakken. De doelman verlaat Heerenveen voor Swansea City en tekent voor drie seizoenen in Engeland.

De keeper weigerde zijn contract te verlengen bij Heerenveen, waardoor hij transfervrij de overstap heeft kunnen maken naar Swansea City. Bij de ploeg uit de Premier League moet Mulder met Lukasz Fabianski en Kristoffer Nordfeldt vechten voor een basisplaats.

"Ik ben erg gelukkig om hier te zijn", vertelde Mulder op de officiële website van Swansea City. "De Premier League is de grootste competitie ter wereld. Als speler wil je daar graag deel van uitmaken."

Bij Swansea komt Mulder twee landgenoten tegen. Ook Leroy Fer en Mike van der Hoorn staan onder contract bij de club uit Engeland. "Veel Nederlandse spelers zijn hier geweest. Ook een paar doelmannen."

"Ik heb met Fer en Van der Hoorn gesproken. Zij vertelden mij goede dingen over de club. Ik wil de uitdaging aangaan, maar ik weet dat het met Fabianski en Nordfeldt lastig wordt. Ik ga mijn best doen", aldus Mulder.