Jong Spanje in finale dankzij Saśl

Niels (DerMeister)

Dankzij een geweldige wedstrijd van Saúl Ñíguez heeft Spanje onder -21 de finale op het EK bereikt. De Italiaanse leeftjdsgenoten werden met 3-1 opzij gezet. In de finale wacht de confrontatie met Duitsland.

Een halve finale in Kraków met twee mooie, talentvolle landen tegenover elkaar. In de eerste helft hielden beide teams elkaar in evenwicht. Pas acht minuten na rust viel het eerste doelpunt. Saúl Ñíguez, van Atlético Madrid, stond goed vrij in de zestien bij een pass van Dani Ceballos en lobde de bal fraai achter Donnarumma.

Na krap een uur moest Inter-middenvelder Roberto Gagliardini na zijn tweede geel het veld ruimen en dus leek de wedstrijd te verworden tot een lastige missie voor de Italianen. Toch trok Federico Bernardeschi na ruim een uur de stand gelijk door vanaf randje zestien Kepa Arrizabalaga in de korte hoek te verrassen: 1-1.

Lang konden de Italianen niet van die gelijkmaker genieten, want drie minuten later bracht Saúl de Spanjaarden weer aan de leiding. Een wereldgoal van de middenvelder, die zo'n zinderend toernooi speelt: Saúl schoot de bal vanaf een meter of 25 in één keer achter de veelbesproken Gianluigi Donnarumma. Alweer zijn vierde goal van het toernooi.

En er zou nog een vijfde volgen in deze halve finale. Op aangeven van Marco Asensio - normaalgesproken zijn de twee rivalen bij de twee clubs uit madrid - schoot hij strak in de linkerbenedenhoek raak, wedstrijd beslist: 3-1.