FOK! Wat een weer: bijna onveranderd

Monique Verlind (DJMO)

Blaast in juni uit de noorderkant, verwacht veel koren dan op 't land...

Goedemorgen op de (voor velen) laatste werkdag van de week. Na het koufront met de bijbehorende onweersbuien van gisteren is het nauwelijks afgekoeld. Het is nog steeds zeer warm te noemen met maximumtemperaturen van 20 graden op de Wadden tot 28 graden in het zuidoosten van het land. 

De wind komt voornamelijk uit zuidwesten tot westen en is overwegend matig tot zwak in kracht. Aan de kust kan het wel wat krachtiger waaien. 

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 05:19
Zon onder: 22:03
Zonkracht: 8/4

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1585 Slag bij Amerongen. Het Staatse leger wordt door de Spaanse troepen in de uiterwaarden van de Nederrijn bij Amerongen verslagen
1894 Het Internationaal Olympisch Comité wordt opgericht in de Sorbonne in Parijs, op initiatief van baron Pierre de Coubertin.
1978 Voor het eerst wordt in De Kuip (stadion Feijenoord) in Rotterdam een popconcert gehouden. Ruim 50000 fans zijn getuige van het optreden van Bob Dylan, die zijn eerste Europese tournee maakt.
1984 In het Rotterdamse Dijkzigtziekenhuis ondergaat Ger Keyzer als eerste Nederlander met succes een harttransplantatie.
1985 Een bom aan boord van Air India vlucht 182 laat de Boeing 747 neerstorten voor de kust van Ierland waarbij alle 329 inzittenden omkomen.
2008 In Nederland wordt voor het eerst een eiken huwelijk gevierd. Een Amstelveens echtpaar is op deze datum tachtig jaar gehuwd, een mijlpaal die nog niet eerder werd bereikt.
2011 De Nederlandse politicus Geert Wilders wordt door de rechtbank vrijgesproken van alle ten laste gelegen feiten, waaronder haatzaaien en groepsbelediging.

Stephan5 zag een engel in de lucht  (Foto: Stephan5)
Stephan5 zag een engel in de lucht (Foto: Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!