BMC heeft Tour-selectie compleet

H.Vviv

BMC heeft ook de selectie bekend gemaakt voor de komende Tour de France, die zaterdag 1 juli van start. "Dit zijn de negen renners die we in gedachten hadden toen we ons in december aan het voorbereiden waren op de Tour de France", aldus ploegleider Fabio Baldato.

"In de bergetappes verwachten we dat Damiano Caruso en Nicolas Roche als laatste ploegmaten over zullen blijven om Richie te ondersteunen. We hebben bovendien renners als Alessandro De Marchi en Amaël Moinard die in de fase daarvoor cruciaal gaan zijn en ook in heuvelachtige ritten een belangrijke rol kunnen vervullen. Voor de vlakke etappes rekenen we op Stefan Küng, Michael Schär, Greg Van Avermaet en Danilo Wyss."

Rohan Dennis is niet van de partij. De Australische tijdrijder, die vorige week nog twee tijdritten won in de Ronde van Zwitserland is eerste reserve. BMC hoopt nu op een goede prestatie van Küng in Düsseldorf. "Stefan is erg gemotiveerd en we zagen in de Ronde van Zwitserland dat hij over een geweldige vorm beschikt. Het is pas zijn eerste deelname aan de Tour de France, maar toch verwachten we dat hij bij de eerste drie gaat eindigen. Dat zou ook meteen een goede positie voor de volgwagen opleveren", geeft Baldato aan.

"Onze absolute prioriteit ligt bij het klassement, maar met Greg Van Avermaet hebben we ook een olympisch kampioen, een tweevoudig winnaar van etappes in de Tour en de drager van het geel in 2016 in huis. Het zou geweldig zijn om Greg nog een rit te zien winnen wanneer de omstandigheden zich daarvoor lenen en Richie veilig is."

Porte kijkt zelf ook uit naar de start van de Ronde van Frankrijk. "De Tour de France is het grote doel van dit seizoen”, stelt hij. “Het seizoen is tot nu toe geweldig verlopen. Ik kan zeker vertrouwen putten uit de wedstrijden ik gereden heb. Ik heb het gevoel dat ik qua vorm sta waar ik moet staan, wetende dat juli de maand is waarin ik moet presteren."

Selectie BMC voor Tour de France:
Damiano Caruso
Alessandro De Marchi
Stefan Küng
Amaël Moinard
Richie Porte
Nicolas Roche
Michael Schär
Greg Van Avermaet
Danilo Wyss