Van Hooijdonk prijst Sneijder: "Iedereen gunt het hem"

Redactie

Pierre van Hooijdonk is erg onder de indruk van Wesley Sneijder, die vorige week met zijn 131ste interland recordinternational van Nederland werd.

"Ik merk dat de gunfactor bij iedereen hoog is en dat is terecht", schrijft Van Hooijdonk in zijn column in Voetbal International. "Wesley is in zijn carrière door sommige mensen in de media belachelijk gemaakt, ook op privégebied. In die periodes hield hij altijd zijn rug recht en bleef hij onverstoorbaar presteren."

De oud-international kent naar eigen zeggen ook niemand die Sneijder een klootzak vindt. "Iedereen gunt hem deze mijlpaal. Het is des te knapper dat een veldspeler het record van Edwin van der Sar heeft overgenomen. Het zegt alles over de lange duur van kwaliteit en fitheid bij Sneijder."

"Ik heb verder nooit samengespeeld met iemand die zó tweebenig was en die zó goed naar beide kanten kon wegdraaien in duels", aldus Pi-Air. "Ook Ronald de Boer was een meester in het wegdraaien bij zijn tegenstanders, maar hij kon dat alleen over zijn rechterheup. Bij Wesley weet je nooit met welk been hij welke kant op gaat. Waardoor tegenstanders dus nooit op zijn acties kunnen anticiperen."