Iedere maand minstens vijf nieuwe games in Xbox Game Pass

Rowin (Racerblade)

Microsoft zal iedere maand de catalogus aan games voor Xbox Game Pass updaten, en iedere maand op zijn minst vijf games toevoegen.

"De update zal op de eerste van iedere maand plaatsvinden, zodat spelers iedere maand iets nieuws te spelen hebben", volgens productmanager Dennis Ceccarelli van Xbox. "We proberen een verzameling te creëren van games van verschillende genres, verschillende leeftijdsclassificeringen, en van games die verschillende ervaringen kunnen bieden." Ook geeft Ceccarelli aan veel vragen te hebben gekregen over wanneer games het programma weer zullen verlaten. Voor huidige leden is er in ieder geval goed nieuws: de eerste games zullen pas in november de service verlaten, terwijl er wel iedere maand nieuwe games bij komen. Bovendien zal Microsoft minimaal 30 dagen voordat een game de service verlaat, dit kenbaar maken aan de consument.

Xbox Game Pass is een service die sinds 1 juni actief is. Vergelijkbaar met EA Access, biedt het programma een verzameling aan games die volledig speelbaar zijn voor een vast bedrag per maand. Op het moment zijn er 112 games verbonden aan de service, waaronder alle BioShock-games, Halo 5: Guardians en Sunset Overdrive. De verwachting is dat deze verzameling alleen maar zal groeien.