D-Day voor Milan en Donnarumma

Redactie

AC Milan staat voor een belangrijke dag van onderhandelingen met doelman Gianluigi Donnarumma.

De 18-jarige heeft aangegeven dat hij bereid is om hard spel te spelen in gesprekken over zijn toekomst en hij heeft geweigerd om een contractverlenging te tekenen met Milan, waarbij zijn huidige verbintenis afloopt in de zomer van 2018. Milan antwoorde door te stellen dat hij volgend seizoen op de tribune door zou kunnen brengen.

De twee partijen zullen elkaar donderdag ontmoeten in een poging om tot een akkoord te komen. De club wordt vertegenwoordigd door Massimiliano Mirabelli en de doelman door zaakwaarnemer Mino Raiola, en er gaan geruchten dat de houding van de club over de overeenkomst wat verzacht is.

Donnarumma, die heeft gezegd dat hij graag bij de club zou blijven, zal een aanbieding krijgen voor €4,5 miljoen per jaar exclusief bonussen, terwijl de Rossoneri ook bereidt zijn om een transferclausule in zijn contract op te nemen. Milan is inmiddels voorzichtig optimistisch dat er een deal kan worden gesloten, hoewel ze een veel snellere oplossing voor deze zaak hadden verwacht.

Als deze gesprekken op niets uitlopen, is er de kans dat er nog een grotere strijd gaat komen tussen beide partijen en het vooruitzicht dat Donnarumma gaat vertrekken zal nog groter worden. AC Milan heeft ter voorbereiding daarop al andere doelmannen op het hoog, waarbij Neto en Pepe Reina zijn gevolgd, ondanks dat het idee nog steeds is om van Donnarumma een icoon van de club te maken.